Tarihçe

Okulumuzun inşaatı 18.06.1992 tarihinde başlayıp 30.07.1993 tarihinde tamamlanmıştır.1993-1994 Eğitim öğretim yılında Şehit Necati Binekçi İlköğretim Okulu ismiyle  hizmete açılmıştır.  Daha sonra şehit Necati Binekçi´nin ismi kendi köyü olan Ozan Kasabasındaki okula verilince okulumuzun ismi Şehit İsmail Açıkgöz İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir.Şehit İsmail Açıkgöz´ün isminin kendi köyünün okuluna verilmesiyle okulumuzun ismi Fatih İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir. Okul binamızda zemin kaymasına bağlı olarak çökme ve çatlaklar oluşmuş İl İmar Müdürlüğü tarafından çürük raporu verilmiştir.

2010 yılında hayırsever İbrahim ERTEK tarafından 4 katlı 15 derslikli yeni binamız yapılmış,

2010-2011 Eğitim öğretim yılında 4 Ekim 2010 tarihinde hizmete açılmıştır.Okulumuza  okulu yaptıran İbrahim Ertek ve Eşi Marziye ERTEK in ismi verilmiş.Okulumuz Marziye-İbrahim ERTEK İlköğretim Okulu adını almıştır.

4+4+4 eğitim sistemine geçilmesiyle birlikte okulumuz adı Marziye İbrahim ERTEK İlkokulu ve Ortaokulu adını almıştır.